Adolescentie

Door de opkomende hormonen is de zachte huid van de kinderjaren en van het begin van de jeugd een kort leven beschoren. Bijna van de ene dag op de andere veranderen de structuur, de teint en de afscheiding van de huid drastisch en meestal in negatieve zin. Dit is zonder twijfel het slechtste moment waarop deze veranderingen zich kunnen voordoen. Voor velen kunnen ze dan ook leiden tot grote emotionele moeilijkheden.
 
De hamvraag is natuurlijk of er middeltjes bestaan om dergelijke huidreacties te voorkomen of ten minste te verlichten. Preventief handelen kan al helpen. Preventieve maatregelen kunnen in grote mate helpen om adolescenten dankzij een zuiverdere huid gemakkelijker te loodsen doorheen een periode die gekenmerkt is door de diepgaande zoektocht naar zichzelf en door sociale aanpassing.
 
Een uitstekende maatregel bestaat eruit om bij jonge kinderen met een familiale aanleg voor een probleemhuid te starten met een regelmatige lokale toediening van vitamine A en antioxidanten. Een kinderhuid, die genetisch vatbaar is voor problemen en die voorbereid is met topische dosissen vitamine A en antioxidanten, heeft een kleinere kans om negatief te reageren op de plotselinge hormonale stimulatie die kenmerkend is voor de adolescentie.
 
De impact van deze hormonale stimulatie zal individueel enorm variëren. Het leidt echter geen twijfel dat adolescenten voordeel zullen halen uit het feit dat ze hun huid van de eerste minuut voorbereid hebben met vitamine A. Alles wat je kan doen om een basis te leggen voor een zuiverdere huid later, zal adolescenten helpen om deze stormachtige periode van hun zelfontwikkeling gemakkelijker en minder stressvol te maken.
 
Environ beschikt over een ideaal gamma producten, die specifiek ontwikkeld zijn voor een vette huid en een probleemhuid. Het B-Active-gamma bevat ingrediënten die helpen om een probleemhuid te kalmeren en te verzachten. In onze rubriek “Jouw huid” vind je meer informatie over een probleemhuid en de aanbevolen producten.