Kindertijd

De huid van een kind is biologisch identiek aan de huid van een volwassene, maar ze is veel dunner en krijgt de dikte van een volwassen huid op 20-jarige leeftijd.
 
De manier waarop de huid functioneert is identiek bij kinderen en volwassenen, met het subtiele verschil dat bij volwassenen de geslachtshormonen een invloed uitoefenen, die bij kinderen natuurlijk niet aanwezig zijn. Dit heeft echter geen belangrijke impact op de stofwisseling en de werking van vitamine A en antioxidanten.
 
Door blootstelling aan de zon, vervuiling en milieufactoren wordt vitamine A in de huid afgebroken. Tekort aan vitamine A is een aandoening die in de vroege kinderjaren start, maar zich gewoonlijk pas bij twintigers, dertigers en later manifesteert.
 
De Environ producten bevatten essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A en antioxidanten en helpen de cellen om een tekort aan vitamine A te voorkomen. Bijgevolg zou men kinderen op zo jong mogelijke leeftijd moeten leren hoe ze hun huid moeten verzorgen. De instapproducten van Environ zijn ideaal om de huid van baby's en jonge kinderen voor te bereiden en gezond te houden.
 
Environ AVST 1 bevat een laag vitamine A-gehalte en is ideaal om regelmatig te gebruiken bij kinderen vanaf zes maanden. De concentratie vitamine A kan langzaam opgebouwd worden aan de hand van het stappensysteem van Environ. Het uiteindelijke doel is om kinderen op een hoog vitamine A-gehalte te brengen. Het dagelijks gebruik van zonbescherming met een breed spectrum is aangeraden om de huid gezond te helpen houden.
 
Als je start met een huidverzorgingsprogramma, zoals hierboven vermeld, zal je je huid een voorsprong geven voor de adolescentie. In onze rubriek “Jouw huid” vind je meer informatie over een jonge huid en de aanbevolen producten.