Veertigers

In deze fase zijn rimpels zich over het algemeen volop aan het vormen. Ze nestelen zich op het voorhoofd en in de zones rond je mond en ogen. Onder je ogen kan je wallen en donkere kringen krijgen. Je huid wordt "luier" en verliest haar capaciteit om uit zichzelf te regenereren. Ze heeft vaak een stimulans nodig om dit te doen.
 
Fijne lijntjes worden dieper en je huid vertoont de eerste tekenen van verslapping. Je kan merken dat de vouwen van je hoofdkussen langer zichtbaar blijven op je huid, want de huid verliest haar elastisch vermogen omdat ze minder elastine en collageen bevat. De celvernieuwing vertraagt en je huid kan veel droger worden als je bijna in je menopauze komt. Dit is de leeftijd en de levensfase waarin hydraterende serums en maskers cruciaal worden en in het vaste huidverzorgings-programma opgenomen zouden moeten worden.
 
Je huid wordt dun als gevolg van een algemeen tekort aan vitamine A, beschadiging door de zon, het verlies van geslachtshormonen, algemene veroudering en gebruik van cortisone. Opeenvolgende mechanische of chemische peelings kunnen er eventueel toe leiden dat de huid dunner en kwetsbaarder wordt. Het is dan ook belangrijk om niet te veel te exfoliëren. Als je de huid niet helpt door ze goed te voeden met alle elementen die bijdragen tot gezonde celfuncties, dan zal je een slecht gevoede huid krijgen. Net zoals de mens heel mager wordt  door honger en ondervoeding, wordt ook de huid heel dun bij een gebrek aan essentiële vitamines en voedingsstoffen.
 
De AVST moisturisers en de Ionzyme serums bevatten essentiële vitamines, antioxidanten en peptiden die de huid helpen om er gezonder uit te zien.