Vijftigers

Er wordt minder collageen geproduceerd. Je huid begint te verslappen, je wangen en je kaaklijn verliezen stevigheid en je gelaat wordt "vlakker" doordat het aan volume verliest. Je lippen worden dunner en je hals vertoont tekenen van verkleuring en rimpels.
 
De gelaatshuid wordt droger, minder elastisch, dunner en bruine huidvlekjes kunnen aan de oppervlakte zichtbaar worden. Hoge concentraties vitamine A en C zijn een must voor de huid in deze fase van je leven. De producten van Environ, zoals het Ionzyme gamma of AVST 5 evenals het product C-Boost uit het Evenescence gamma kunnen je helpen om je huid van deze essentiële vitamines te voorzien.
 
In deze levensfase kunnen bepaalde vrouwen last krijgen van menopauze-acne. Vaak zijn dit de vrouwen die bij het begin van hun puberteit milde acne hadden en daarna een zuivere huid. Het begin van de menopauze is benauwend genoeg zonder de vrees om acne te krijgen. Zorg er dan ook voor dat je je huid voedt met voldoende vitamine A, C en antioxidanten om deze bijkomende stress te vermijden.
 
Mannen hebben op dit vlak meer geluk. Slechts enkelen zullen aanhoudende acne ervaren na hun puberteit of als jonge volwassenen, want acne steekt bij mannen op een latere leeftijd niet zo vaak de kop op zoals dat gebeurt bij vrouwen.
 
Het testosterongehalte van mannen blijft redelijk constant en de talgklieren lijken zich in de loop van de tijd aan te passen en voor minder acne te zorgen. Slechts ongeveer vijftien percent van de mannen ondervindt een echte hormonale verandering waardoor ze na hun vijftigste tot zestigste aanzienlijk minder testosteron produceren.