Antioxidanten


Antioxidanten zijn bestanddelen zoals vitamines, mineralen en plantenextracten  die schade door oxidatie aan ons lichaam kunnen verhinderen of afremmen. Wanneer onze lichaamscellen zuurstof gebruiken, maken ze op natuurlijke wijze vrije radicalen (bijproducten) aan die schade kunnen veroorzaken. Antioxidanten werken als "opruimers van vrije radicalen". Ze voorkomen en herstellen hierdoor de schade die deze vrije radicalen berokkenen. Schade door oxidatie draagt bij tot voortijdige veroudering en gezondheidsproblemen zoals hartziekte, diabetes, kanker, enz.
 
Veel vitamines en mineralen fungeren als goede antioxidanten, met name vitamine A, vitamine B1, B2, B5, vitamine C en vitamine E, selenium en zink. De meest voorkomende vitamine-antioxidanten in het lichaam zijn vitamine E en C. 
Antioxidanten zitten overvloedig in bonen, graanproducten, groenten en fruit. Koop fruit met felle kleuren, zoals maïs, sinaasappelen, flespompoen, mango, tomaten, watermeloen en bessen. Om van de voordelen van deze "opruimers van vrije radicalen" te genieten, eet je best verschillende voedingsmiddelen met een hoog antioxidantgehalte en minimaliseer je de blootstelling aan oxidatieve stressfactoren als roken en zonnebrand.

 

Dit kan ook interessant voor je zijn...


RAD SPF 15
RAD SPF 15
Antioxidant Gel
Antioxidant Gel