Flavonoiden


Flavonoïden zijn kleurstoffen die verantwoordelijk zijn voor de felle kleuren van veel fruit, groenten en bloemen, maar ook van de herfstkleuren van bladeren. Bijna alle fruit, groenten, kruiden en specerijen bevatten flavonoïden. Het zijn krachtige antioxidanten. In het menselijk lichaam werken ze synergetisch met vitamine C, dit betekent dat ze elkaars werking versterken wanneer ze gecombineerd worden. Ze hebben ook een gunstige invloed op de conditie van  de haarvatenwanden.
Environ gebruikt volgende flavonoïden : Rooibos, Honeybush, Groene Thee, Lycopeen, Rozemarijn Blad extract, Hamamelis, Resveratrol en Luteïne.
 
Lycopeen geeft de rode kleur aan tomaten en watermeloen. Het is een  extreem krachtig antioxidant.  Lycopeen beschermt de huid tegen UV stralen, waardoor het verbranding en huidveroudering aanzienlijk vermindert.
 
Luteïne is een extract van goudsbloem. Het geeft de bloem zijn gelige kleur. Het is een antioxidant dat het schadelijk blauw licht, aanwezig in de zichtbare zonnestralen, filtert. We weten dat blauw licht cellen en DNA kan beschadigen. Dr Fernandes gelooft dat blauw licht betrokken is bij melasma (zwangerschapsmasker).
 
Hamamelis heeft een adstringerende werking, vermindert ontsteking en is een antioxidant waardoor het vrije radicalen bestrijdt.
 
Rozemarijn fungeert als antioxidant, stimuleert de doorbloeding en heeft een ontstekingsremmend effect.
 
Resveratrol is een extract van de Japanse duizendknoop en komt ook voor in de schil van blauwe druiven. Resveratrol zou een gunstige werking hebben bij het voorkomen van kanker. Wanneer het op de huid aangebracht wordt, zorgt het voor snellere wondheling en  verbetert het een ongelijkmatige teint.
 
Groene Rooibos groeit enkel in Zuid-Afrika en bevat zeer krachtige antioxidanten, waardoor het een rol speelt bij het verminderen van de pigmentvorming. Rooibos bevat ook ijzer, magnesium, kalium, fluoride, mangaan, zink en calcium.
 
Honeybush thee is een vrijwel cafeïne en tannine-vrije thee. Onderzoek toont aan dat het een intenser antioxidant is dan Rooibos maar dicht aanleunt bij groene thee. Honeybush bevat ook verschillende mineralen: calcium, koper, zink, magnesium, mangaan en natrium.
 
Groene thee extract verwerkt in huidverzorgingscrèmes zou huidkanker, veroorzaakt door UV stralen afremmen. Het zou het natuurlijk immuunsysteem van de huid (de Langerhanscellen) en het DNA in de cellen beschermen en beschadigde cellen herstellen. Groene thee werkt als een natuurlijke zonnecrème en remt verbranding en huidbeschadiging door zon af.

 

Dit kan ook interessant voor je zijn...


VITA-PEPTIDE C-QUENCE SERUM 1
VITA-PEPTIDE C-QUENCE SERUM 1
Vita-antioxidant AVST 1
Vita-antioxidant AVST 1
ANTIOXIDANT DEFENCE CREME
ANTIOXIDANT DEFENCE CREME