Puistjes


Een probleemhuid of acne is het gevolg van een overproductie van de gewone lipidesecretie (lijkt op vet), talg genaamd, die de huid bedekt met een dunne beschermingslaag. Geslachtshormonen zijn de belangrijkste boosdoeners van deze huidaandoening. Het is vooral wanneer deze vitale moleculen fluctueren dat de huid de prijs hiervoor lijkt te betalen. Overgevoeligheid aan het mannelijk hormoon testosteron leidt tot een abnormale productie van talg en overtollige huidcellen (keratinisatie) in de talgfollikels. De talgfollikels zijn de kleine buisjes die de talg van de klier naar het huidoppervlak brengen.
 
Dit veroorzaakt op zijn beurt een ophoping en verstopping van de talgfollikels met zwarte of witte comedonen, infectie en uiteindelijk de microabcessen of zichtbare puistjes. Soms blijven deze abcessen niet klein, maar groeien ze uit tot sterk ontstoken abcessen die kunnen leiden tot ernstige littekens.
 
Hierdoor spreekt het vanzelf dat voor een succesvolle aanpak van acne op lange termijn drie essentiële stappen vereist zijn: de talgproductie normaliseren, keratinisatie van de talgfollikels normaliseren en tot slot de bijhorende bacteriën elimineren.

 

Dit kan ook interessant voor je zijn...


Sebuprep
Sebuprep
Sebumasque
Sebumasque
Sebuwash
Sebuwash
Sebutone
Sebutone
Sebugel A
Sebugel A
Sebuspot
Sebuspot
A, C & E Oil
A, C & E Oil