Vitamine C


Vitamine C is essentieel voor een gezonde, stralende huid.
Deze vitamine is een zeer belangrijk antioxidant en helpt bij het kalmeren van zonnebrand omdat ze geabsorbeerd wordt door de cel en niet kan worden afgewassen.
Vitamine C vertraagt ook de productie van melanine, waardoor ze een effect heeft op pigmentvlekken.
Daarenboven speelt ze een belangrijke rol bij de vorming van collageen. In combinatie met vitamine A, kan vitamine C huidverslapping heel doeltreffend behandelen.
 
De verschillende vormen van vitamine C gebruikt door Environ
Environ was pionier in het gebruik van stabiele en zeer doeltreffende vormen van vitamine C.
 
Ascorbinezuur
Ascorbinezuur is een in water oplosbare molecule en aangezien ons lichaam samengesteld is uit ongeveer 70% water, is het één van de meest belangrijke vitamines in ons leven. Maar omdat Ascorbinezuur in water oplosbaar is, wordt het heel moeilijk geabsorbeerd door de hoornlaag en de celmembraan. Deze bestaan namelijk uit een lipidenlaag die in water oplosbare moleculen afstoot.  
Bovendien is Ascorbinezuur zeer onstabiel en oxideert het heel snel. Een crème of gel met Ascorbinezuur moet binnen de 3 weken opgebruikt worden voor een optimale werking. Daarom gebruikt Environ in het Ionzyme Energising Masque Ascorbinezuur in een ongemengde vorm. Het product moet juist vóór gebruik gemengd worden, waardoor altijd de meest verse en actieve vorm van vitamine C verzekerd wordt. 
Ascorbinezuur wordt aan sommige producten in kleine hoeveelheden toegevoegd als antioxidant voor het product in plaats van een antioxidant voor de huid.
Ascorbinezuur is ideaal voor dikkere, ruwe en verouderde huid; Het is niet geschikt voor gevoelige huid, pigmentvlekken en acne omdat het de huid te intens exfolieert.
 
Magnesium- / Sodium Ascorbyl Fosfaat
Een andere manier om Ascorbinezuur in de cel te brengen, is door het te combineren met een andere molecule. Magnesium- en Sodium Ascorbyl Fosfaat zijn een dergelijke vorm van vitamine C. Beide zijn in water oplosbaar, maar worden gemakkelijker door de cel opgenomen dan Ascorbinezuur. Ze zijn ook stabieler; het duurt tot 200 dagen vooraleer de activiteit vermindert.
Wij adviseren Magnesium- en Sodium Ascorbyl Fosfaat voor normale, gevoelige en gepigmenteerde huid.
 
Ascorbyl Tetra Isopalmitaat
Environ was pionier in het gebruik van Ascorbyl Tetra Isopalmitaat. Deze vorm van vitamine C is in olie oplosbaar, waardoor die gemakkelijk door de hoornlaag en de celwand dringt. Er komt tot 10 maal meer actieve vitamine C in de cel, waar ze vervolgens gemetaboliseerd tot Ascorbinezuur. Daarom is Ascorbyl Tetra Isopalmitaat meer doeltreffend bij de controle van pigmentvorming, de aanmaak van  collageen en is de antioxiderende bescherming hoger.
Bovendien is Ascorbyl Tetra Isopalmitaat zeer stabiel.
Ze kan in hoge dosissen gebruikt worden op gevoelige huid en wordt liever dan de andere vormen van vitamine C gebruikt voor de behandeling van ongelijkmatige teint en pigmentvlekken, fijne lijntjes en probleemhuid. 

 

Dit kan ook interessant voor je zijn...


C-Boost
C-Boost
VITA-PEPTIDE C-QUENCE SERUM 1
VITA-PEPTIDE C-QUENCE SERUM 1
Vita-antioxidant AVST 1
Vita-antioxidant AVST 1
C-Quence Energising Masque
C-Quence Energising Masque