Historiek

 • Baanbrekende chirurgie

  Dr. Fernandes gradueert als Bachelor in de geneeskunde, Bachelor in de chirurgie aan de Witwatersrand Universiteit in Johannesburg en behaalt het “Fellowship of the Royal College of Surgeons of Edinburgh” in 1973.

  Hij werkt bij verschillende ziekenhuizen in de UK en in 1973 sluit hij zich aan bij Prof. Christiaan Barnard in de wereldberoemde harttransplantatie eenheid in het Groote Schuur ziekenhuis, te Kaapstad. Hij is er verantwoordelijk voor de illustraties van de ‘Piggy back’ of ‘dubbele’ harttransplantatie.
 • Het Rode Kruis Kinderhospitaal

  In 1975 keert Dr. Fernandes terug naar plastische chirurgie en wordt uiteindelijk de specialist verantwoordelijk voor de afdeling van ’gespleten lip en gehemelte’ in het Red Cross Children’s Hospital. Hij bekleedt deze positie gedurende 21 jaar en treedt terug in 2000.
 • Prive-praktijk

  In 1979 begint Dr. Fernandes een privépraktijk en sluit zich aan bij Dr. David Davies in zijn privékliniek. Daar concentreert hij zich op plastische en reconstructieve chirurgie.
 • Dr. Fernandes' tragische ervaring

  Dr. Fernandes heeft de tragische ervaring dat twee van zijn jonge, charismatische patiënten sterven aan melanomen vóór de leeftijd van 23. Vervolgens begrijpt hij dat hij bij meer en meer jonge mensen diagnose zal stellen van een ziekte die hun leven zal verkorten. Daarom begint hij het mechanisme van huidkanker te bestuderen.
 • De eerste tests met topische vitamine A

  Dr. Fernandes merkt de positieve effecten van bepaalde vormen van vitamine A op de huid van zijn acnepatiënten. Als gevolg hiervan probeert hij vitamine A (retinoïnezuur) uit op zijn eigen gelaat voor de ongelooflijk normaliserende eigenschappen en ter preventie van huidkanker.
 • Het ontstaan van Environ

  Dr Des Fernandes begon vitamine A op zijn eigen huid te gebruiken in 1982 en in 1985 begon hij met het maken van vitamine A crèmes in zijn eigen keuken. Hij besefte echter dat hij een goede cosmetische chemicus nodig had voor het maken van de crèmes. Hij vond een chemicus die de formules en het productieproces aanpaste, zodat de crèmes stabiel zouden zijn. Het concept van vitamine A en antioxidanten was dr. Fernandes’ idee, evenals het concept van UVA-bescherming. De chemicus vervaardigde de uiteindelijke formules volgens de instructies van Dr Fernandes. De naam van de chemicus was John Edwards.
 • Het promoten van topische vitamine A

  Tegen 1986 heeft Dr. Fernandes alle positieve eigenschappen van vitamine A en antioxidanten onthuld en begint hij het gebruik van vitamine A ter preventie van huidkanker actief te promoten.
 • Pionier van vitamine A in huidverzorging

  Dr. Fernandes benadert verschillende Zuid-Afrikaanse cosmeticahuizen met zijn formule en filosofie betreffende vitamine A en bestrijders van vrije radicalen.
  Cosmeticabedrijven minachten het idee van vitamine A en antioxidanten in huidverzorging. Niet ontmoedigd door deze veroordeling, begint Dr. Fernandes zijn crèmes in zijn eigen keuken in Kaapstad te bereiden.
 • De eerste Environ® formule wordt ontwikkeld

  In 1987 schrijft Dr. Fernandes een welgemeende brief aan het "South African Journal of Medicine", om bij zijn collega-artsen aan te dringen hun patiënten te beschermen tegen huidkanker door het gebruik van topische vitamine A. Tijdens datzelfde jaar ontwikkelt hij de formule voor zijn eerste Environ® crème nu gelijk aan AVST 3.
 • De zelfgemaakte crèmes zijn een triomf

  Dr. Fernandes begint zijn vitamine A crèmes aan zijn patiënten aan te bieden. Deze crèmes worden zo populair dat vele mensen een afspraak met hem maken, alleen maar om zijn eigengemaakte crèmes te kopen! Het succes van Dr. Fernandes' revolutionaire huidverzorging wordt mondeling verspreid.
 • Internationale vraag

  Goed nieuws verspreidt zich snel en het succes van Dr. Fernandes' huidverzorgingsproducten is al snel heinde en verre bekend. Dit creëert een internationale vraag. In datzelfde jaar worden de eerste Environ® crèmes geëxporteerd naar Zwitserland en kort daarna naar Japan.
 • Dr. Fernandes' onderzoek gepubliceerd

  In dit jaar wordt Dr. Fernandes' brief over het gebruik van topische vitamine A uiteindelijk gepubliceerd in het "South African Journal of Medicin" en het bewustzijn omtrent de voordelen van vitamine A voor de huid begint te groeien.
 • Oprichting van het bedrijf Environ®

  Als gevolg van de grote vraag naar Dr. Fernandes' huidverzorgingsproducten, wordt het bedrijf ‘Environ®', toen ‘Tretintech' genaamd, geboren. Aanvankelijk is het bedrijf werkzaam vanuit een klein gebouw bestaande uit een paar kamers; er zijn slechts één chemicus en een handvol medewerkers in dienst en er worden maar twee crèmes geproduceerd, met de naam ‘Proactive' Crèmes.
 • Het stappensysteem is geboren

  In 1991 worden als gevolg van een vitamine A retinoïde reactie, ervaren door één van Dr. Fernandes' patiënten, twee mildere crèmes ontwikkeld en het stappensysteem wordt geboren. Nog steeds bekend als de ‘Proactive' crèmes, biedt dit huidverzorgingssysteem een aantal lichte, niet-vette moisturisers met vitamine A en een gesofisticeerd systeem van krachtige antioxidanten om vrije radicalen te bestrijden. De effecten van vitamine A hebben aangetoond dat het de huid normaliseert en beschermt tegen de steeds toenemende beschadiging door zon.
 • RAD wordt gelanceerd

  Eén van Environs meest succesvolle en populaire producten tot op de dag van vandaag, RAD, wordt in dit jaar op de markt gebracht. RAD is altijd  een marktleider gebleven, niet alleen uniek door de superieure zonbeschermende eigenschappen maar ook door het ongeëvenaarde systeem van essentiële antioxidanten om vrije radicalen te bestrijden.
 • Het Interactive gamma wordt gelanceerd

  Het Environ® Interactive gamma wordt gelanceerd in 1992. Dit gamma biedt de consumenten een reeks van interactieve reinigers en producten die kunnen gebruikt worden in combinatie met alle andere Environ® gamma's.
 • Het Alpha Hydroxy gamma wordt gelanceerd

  Environs Alpha Hydroxy gamma verschijnt in 1993 en wordt het derde productengamma van dit snelgroeiend, jong merk. Het Alpha Hydroxy gamma is gebaseerd op zachte, niet-toxische Alpha Hydroxy zuren die helpen bij het verzachten en gladder maken van de huid.
 • Het Ionzyme gamma wordt gelanceerd

  Het Ionzyme C-Quence gamma wordt gelanceerd in 1997 en is nog altijd het meest luxueuze gamma van Environ®. Alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit en essentiële vitaminen worden in dit gamma gebruikt om de huidconditie te helpen verbeteren. Het Ionzyme gamma wordt wekelijks geproduceerd. Dit garandeert dat de consumenten enkel de meest verse en doeltreffende huidverzorgingsproducten krijgen. Environ® is het eerste cosmeticahuis ter wereld die dit doet.
 • Het Ionzyme DF apparaat wordt gelanceerd

  Het eerste prototype van Dr. Fernandes' revolutionair DF apparaat wordt gecreëerd gedurende dit jaar. Alhoewel Iontoforese al gebruikt wordt met galvanische apparaten, realiseert Dr. Fernandes in 1995 dat Iontoforese nog andere eigenschappen had, die kunnen verbeterd worden.
  Op dat moment wordt ook onderzoek uitgevoerd naar Sonoforese aan het MIT (Massachusetts Instituut voor Technologie) en terwijl ze het concept van laag frequentie Sonoforese onderzoeken en ontwikkelen, hebben ze in feite nog nooit testen gedaan op mensen of levende dieren. Dr. Fernandes is opnieuw pionier in laag frequentie Sonoforese. Hij gebruikt deze geluidstherapie op zichzelf als eerste patiënt en verwijdert succesvol een solaire keratose op zijn been. De solaire keratose wordt vijf maal behandeld, telkens gedurende 5 minuten met wekelijks interval.
  Dr. Fernandes contacteert zijn Japanse zakenpartner die baanbrekend onderzoek naar Iontoforese verricht in Japan. Ze starten hun samenwerking in 1997 en beëindigen het eerste prototype tegen het eind van dat jaar. Voor het eerst ooit wordt Iontoforese gecombineerd met laag frequentie Sonoforese in één apparaat. In 1998 wordt volgend op dat eerste prototype, het eerste Ionzyme DF apparaat geproduceerd.
  Met enkel Iontoforese kan het tot 12 à 16 behandelingen duren, alvorens het resultaat bereikt wordt. Met het Ionzyme DF apparaat worden Iontoforese en laag frequentie Sonoforese gecombineerd en worden de resultaten al zichtbaar na enkele behandelingen. Dit maakt het Ionzyme DF apparaat wereldwijd het meest doeltreffend apparaat in zijn soort.
 • Het β-Active gamma wordt gelanceerd

  De nood aan een zeer doeltreffend gamma huidverzorgingsproducten voor de behandeling van probleemhuiden dringt zich op. Dr. Fernandes' oplossing is het β-Active gamma. Dit gamma is specifiek bedoeld voor de vette, verstopte huid. Het bevat Australische Tea Tree Olie met wetenschappelijk bewezen antibacteriële eigenschappen en Salicylzuur omwille van zijn milde exfoliërende werking.
 • De Marie Claire prijs wordt toegekend aan Ionzyme

  Minder dan 1 jaar na de lancering, wint het Ionzyme® C-Quence gamma de algemene “Marie Claire Prix d'Excellence” erkenning in Zuid-Afrika.
 • Het Intensive gamma wordt gelanceerd

  Het Intensive gamma wordt gecreëerd als aanvulling op het stappensysteem van Environs vitamine A huidverzorgingsprogramma nl. het AVST of Ionzyme gamma.
 • Cosmetic Roll-CITTM wordt gelanceerd

  In 2002 ziet Dr. Fernandes' Cosmetic Roll-CITTM het daglicht.
  Dr. Fernandes zoekt manieren om gemakkelijker resultaten evenwaardig aan die van een instituutbehandeling, te bereiken voor mensen met weinig tijd of financiële beperkingen.
  Na uitgebreid onderzoek ontwerpt Dr. Fernandes de Cosmetic Roll-CITTM (CIT staat voor Collageen Inductie Therapie). Dit instrument met micronaaldjes creëert microkanaaltjes in de huid waardoor het indringen van de vitamines in de actieve huidlagen verbeterd wordt.
 • De Marie Claire prijs wordt toegekend aan de Cosmetic Roll-CITTM

  Environ® wordt opnieuw geëerd met de algemene Marie Claire Prix d'Excellence erkenning in Zuid-Afrika, dit keer voor de Cosmetic Roll-CITTM.
 • Naamsverandering van het kerngamma

  Het “Proactive” gamma wordt het “Original” gamma. De nieuwe naam identificeert het Original gamma als de basis en het uitgangspunt van het merk Environ®.
 • RBSI opent zijn deuren

  In dit jaar opent het “Renaissance Body Science Institute” (RBSI) voor het eerst zijn deuren in Kaapstad. RBSI is een geïntegreerde groepspraktijk van een toegewijd team van medische, therapeutische en cosmetische, fitness en levensstijl deskundigen, dat gespecialiseerd is in de kunst en wetenschap van welzijn.
 • Het Evenescence gamma wordt gelanceerd

  Het Evenescence gamma wordt geïntroduceerd als Environs wetenschappelijke oplossing om de ongelijkmatige huidteint te helpen verbeteren.
 • Het Environ® Nutrition gamma wordt gelanceerd

  Het Environ® Nutrition gamma van voedingssupplementen, ENrange, wordt in 2006 gelanceerd als aanvulling op de huidverzorgingsproducten. Dr. Fernandes gelooft dat een gezond lichaam de eerste stap naar een gezonde huid is. Met dit in het achterhoofd, worden elk van de acht vitaminesupplementen geformuleerd met zorgvuldig uitgebalanceerde combinaties van voedingsstoffen, mineralen, vitamines en antioxidanten speciaal ontworpen om de verschillende huidbehoeften inwendig aan te pakken.
 • Body Profile krijgt een prijs

  Environ® wordt opnieuw geëerd met een Marie Claire Prix d'Excellence erkenning voor Intensive Body profile.
 • Het AVSTTM gamma wordt gelanceerd

  Het Environ® AVSTTM gamma wordt gelanceerd in dit jaar. Dit gamma is uitsluitend voor landen buiten Afrika geformuleerd en werkt volgens dezelfde, unieke Environ® filosofie van vitamine A en het stappensysteem.
 • Erkend voor de beste opleiding

  Environ® ontvangt erkenning voor de hoge kwaliteit van hun productentraining met de 'Beste opleiding 2009'-award van Professional Beauty.
 • Environ® wordt gecertificeerd door het SVI

  De Environ® C-Quence Gels 1, 2, 3 & 4 ontvangen een goedkeuring van het Swiss Vitamin Institute (Zwitserse Vitamine Instituut). Het instituut gevestigd in Lausanne, wordt opgericht in 1931 om het 'normaal' vitaminegehalte, vereist voor een gezond functioneren van huid en lichaam, te onderzoeken en te bepalen. De Environ® producten zijn de eerste huidverzorgingsproducten in Zuid-Afrika die de SVI-goedkeuring dragen. Dat plaatst Environ®, als producent van producten met gegarandeerde kwaliteit, nogmaals in de voorste gelederen van de cosmetica-industrie.
 • De Cosmetic Focus-CITTM wordt gelanceerd

  De Cosmetic Focus-CITTM, de opvolger van de Cosmetic Roll-CITTM, komt op de markt in 2009. Dit needling-instrument is kleiner en zeer geschikt om specifieke zones of zones die moeilijker te bereiken zijn met de Cosmetic Roll-CITTM, te behandelen. De Cosmetic Focus-CITTM werkt op hetzelfde principe: door het creëren van duizenden microkanaaltjes wordt het indringen van de vitamines, aanwezig in de Environ® huidverzorgingsproducten, noemenswaardig verbeterd.
 • De Cosmetic Body Roll-CITTM wordt gelanceerd

  Dr. Fernandes lanceert zijn nieuwste uitvinding, Environ® Body Roll-CITTM. Bij deze roller wordt er rekening gehouden met het feit dat geen enkel lichaamsoppervlak vlak is. Het apparaat bestaat uit twee rollers die een hoek vormen, speciaal zo ontwikkeld om grotere lichaamsdelen te behandelen. Er zijn drie soorten Environ® Body rollers beschikbaar; namelijk de Cosmetic (cosmetische), de Medical (medische) en Surgical (chirurgische) Body Roll-CITTM voor de behandeling van verslapte huid, littekens en sinaasappelhuid.

 • Environ® vernieuwt

  De verschillende Environ® gamma's worden vereenvoudigd en de verpakkingen gerestyled tot een stijlvolle, zuivere, moderne look die men in één oogopslag linkt met het product en zijn werking.
 • De LACM peeling wordt gelanceerd

  Environ® voegt de LACM Cool Peelings toe aan het Cool Peeling System : een heel veilig en doeltreffend peelingsysteem. De LACM Cool Peelings bestaan uit vier unieke peelings op crème basis in variërende sterktes. Deze peelings met lactaatzuur zijn geformuleerd voor thuisgebruik (LACM 1), professioneel gebruik (LACM 1 en LACM 2) en medisch gebruik (LACM 3 en LACM 4). Ze worden aanbevolen voor de door zon beschadigde huid, ongelijkmatige teint, onregelmatige huidtextuur, fijne lijntjes en probleemhuid.
 • De Ionzyme Gold Roll-CITTM wordt gelanceerd

  Nu introduceert Environ® de Ionzyme Gold Roll-CITTM , een nieuwe luxueuze versie binnen het Roll-CIT gamma. Deze zorgvuldig ontworpen nieuwe Roll-CIT heeft 260 ultra fijne naaldjes van de hoogste kwaliteit waardoor het de meest effectieve cosmetische Roll-CIT in het gamma is.
  Deze elegante, exclusieve Roll-CIT is met goud belegd. Dit edele metaal is duurzaam en antibacterieel.
 • Erkend voor de beste opleiding

  Environ® ontvangt opnieuw erkenning voor de hoge kwaliteit van hun productentraining met de 'Beste opleiding 2012'-award van Professional Beauty.
 • AVST 1-5 worden gecertificeerd door het SVI

  De Environ® AVSTTM Moisturisers 1, 2, 3, 4 & 5 worden tevens erkend en goedgekeurd door het Swiss Vitamin Institute (Zwitserse Vitamine Instituut). Dit bevestigt dat de verbruiker van de hoogst kwalitatieve producten geniet met het aangegeven vitaminegehalte. Environ® maakt haar belofte van een stralende huid aldus waar.
 • Opening nieuwe productie faciliteit

  Op 5 december 2013 heeft Environ haar nieuwe wereldklasse productie faciliteit officieel geopend . Het is Environ's bedoeling om MCC-accreditatie te verkrijgen voor deze faciliteit.
 • Lancering van RAD Spray SPF 25

  Environ® voegt RAD Spray SPF 25 toe aan het Sun Care gamma. Dezelichte lotion biedt alle voordelen vande wereldbefaamde RAD Crème SPF15, maar met een hogere zonbescherming.
<!-- optional --> <!-- optional -->